Familjetandläkaren i Blekinge AB

Undersökning

Undersökningen omfattar diagnostik av karies (hål i tänderna) och parodontala sjukdomar(tandlossning) samt bedömning av munslemhinnan och käkfunktionen.

Vi tar också fyra röntgenbilder vid behov för att kunna identifiera och dokumentera karies, parodontit och andra sjukdomar.

Undersökningen avslutas med riskbedömning, förebyggande åtgärder form av professionell tandrengöring och borttagande av ringa mängd tandsten.

Kompositfyllningar (lagning av hål)

Din tand lagas om du till exempel fått ett hål i tanden, en gammal lagning har gått sönder eller om bitar av tanden släppt. Vi använder oss av estetiska fyllningar som formas och härdas direkt i munnen.

Kronor

Vid stor tandsubstansförlust kan en krona eventuellt behövas för att återställa funktion och utseende. Kronor kan tillverkas av olika material.

Broar

Har du drabbats av att förlora en tand eller flera, då kan en bro vara en lösning för att ersätta förlorade tänder och återställa både funktion och utseende.

Avtagbara Proteser

Ett sätt att fylla ut tandluckor och ersätta förlorade tänder. En helprotes görs då alla tänder i en käke saknas. En helprotes kan fungera även som en temporär lösning i väntan på att till exempel implantatskruvar läker in i käkbenet så att man då slipper gå utan tänder i munnen.

En delprotes ersätter en eller flera tänder i en käke och hålls på plats av små klamrar som sätts på de egna kvarvarande tänderna.

Implantat

Ett implantat kan ersätta en tand, flera tänder eller en hel käke. Implantatbehandling består av två steg, först opereras fixturerna in i käkbenet. Sedan när skruvarna läkt in i benet börjas protetikarbetet fästs på implantatskruvarna.

Rotfyllning

Att rotfylla tanden kan många gånger göra att det går att behålla tanden i munnen i flera år framåt. En rotfyllning görs ofta på grund av att pulpan blivit inflammerad eller infekterad av bakterier när du fått hål i en tand.

Tandutdragning/tandextraktion

En tandutdragning kan bli nödvändig av olika anledningar. Det kan exempelvis handla om omfattande kariesangrepp, inflammation, tandlossning, problem med visdomstand eller annan skada. Innan beslut fattas om att ta ut en tand ser tandläkaren över alternativ för att rädda tanden.

Bettskena

Behandling med bettskena är en vanlig och effektiv terapi för patienter med smärta och funktionsstörningar från käkleder och tuggmuskler. Bettskenor används även i syfte att förhindra fortsatt nötning av tänder.

Blekning

Vi har många års erfarenhet av tandblekning och därför kan vi rekommendera patienter där resultatet kommer att bli bra. Vi använder oss av blekningsprodukter som inte enbart har visats göra tänderna vitare med i bästa fall upp till åtta nyanser vitare– det är också säkert.

Efter behandling får du med dig ett homekit för att blekningen ska fortgå ytterligare.

I samband med bokningen får du information för att underlätta och förbättra behandlingen.

Estetisk tandvård

Det ligger inom vårt mål att all vår tandvård ska vara estetiskt tilltalande men med estetisk tandvård avses en så kallad ” skönhetstandvård ” ( förskönande tandvård ) men denna får ingen ersättning från staten vilket gör att den blir dyrare än bastandvård.

Det finns ett talesätt om detta ” vill man bli fin får man lida pin ”.

Men för Dej som vet att sätta värde på känslan av frihet och lycka att själv välja tandfärg och form på dina kommande tänder är detta en värdefull inriktning. Är Du en person som värdesätter vackra leenden med glittrande tänder är detta en andra chans att få estetiska förändringar gjorda.

Låt Din omgivning glädjas med Dej i ett vackert leende.

Har Du tänkt på att ibland kan tandreglering ersättas med fasader, kronor eller broar ?